OHL vs KV Mechelen: Malinwa grijpt net naast de playoffs.

Samenvatting:

OHL vs KV Mechelen eindigt in een 1-0 winst voor OHL. Voor 70 minuten lang zagen we langs beide kanten vrij weinig kansen. Daarna begon Mechelen de druk wat op te voeren, en dat resulteerde ook in kansen. In de laatste 5 minuten was het heen en weer, en met de laatste actie van de wedstrijd weet Nsingi te scoren.

Ons moment:

De reeks van overwinningen wordt vandaag helaas beëindigd. Een ontzettend spannend einde van de wedstrijd was er net teveel aan voor Malinwa. Toch was het uitvak helemaal gevuld, en geen enkele seconde stil. De rood-gele muur stond achter Onwe Kakkers van minuut 1 tot 90.

Feiten & inzichten

- OH Leuven kan voor de tweede keer in de clubgeschiedenis drie keer op rij winnen van KV Mechelen in de Jupiler Pro League. Dit lukte OHL al eerder in 2012-2013.

- OHL kan voor het eerst in de clubgeschiedenis niet tot scoren komen in drie opeenvolgende thuisduels in de JPL.

- Als KV Mechelen OHL verslaat staat de ploeg op veertien zeges uit dertig competitiewedstrijden en eindigt de ploeg met een winstpercentage van 46,7 procent, het laatste hogere winstpercentage voor Malinwa na een volledig regulier seizoen dateert al van 1992/93 (52,9%).

- Malinwa kan zich voor het eerst in de clubgeschiedenis plaatsen voor de Jupiler Pro League Champions’ Play-offs, KVM wordt in dat geval de veertiende ploeg die dat presteert en wordt dan de eerste nieuwkomer in PO1 sinds Union Saint-Gilloise in 2021/22.

- OH Leuven maakte 24 procent van hun Jupiler Pro League-treffers dit seizoen met het hoofd (8/33), het hoogste percentage van alle ploegen in 1A.