Korte samenvatting

Na een slaapverwekkende eerste helft recht Malinwa de rug in de tweede. Met doelpunten van Rob Schoofs, Norman Bassette & Kerim Mrabti haalde Malinwa nog eens stevig uit. Die tweede 45' deden met momenten denken aan het voetbal van de laatste wedstrijden in de reguliere competitie.

Ons moment

Rob'ke Boem Boem, met een heerlijk afstandsschot zorgde onze kapitein mee voor de wederopstanding tegen OH Leuven in de tweede helft.

Feiten & inzichten

- OH Leuven bleef ongeslagen in de laatste vier wedstrijden in de play-offs van de Jupiler Pro League (W2, G2), maar lukte dat nog nooit eerder vijf keer op rij. 

- KV Mechelen hield dit seizoen elf keer de nul, alleen in 2010/11 (14) en 2016/17 (19) noteerde Malinwa deze eeuw meer clean sheets in één jaargang op het hoogste niveau.

- OHL incasseerde dit seizoen acht goals uit een hoekschop, het hoogste aantal voor de ploeg sinds 2015/16.

- Alleen Islam Slimani noteerde sinds het begin van de Europe Play-offs meer baltoetsen in het vijandelijke strafschopgebied dan wingback Daam Foulon, die ook alleen Slimani meer doelpogingen zag doen (11 om 7).

Vorige confrontatie

Onze reguliere competitie eindigde op het veld van OH Leuven, en amper een week erna begonnen we ook daar aan onze Europe Play-Off's. Wat die week ervoor niet lukte, deden we toen wel. De 3 punten pakken. Het was opnieuw spannend tot de laatste minuten, want KV Mechelen gaf OH Leuven een koekje van eigen deeg en pakte in de slotminuten nog de zege.