KAA Gent vs KV Mechelen (3-1): Malinwa laat drie gouden punten liggen.

Samenvatting

KAA Gent vs KV Mechelen eindigd in een 3-1 verlies voor rood-geel. Na een vroeg openingsdoelpunt van Tissoudali, weet KV op gelijke hoogte te komen vroeg in de tweede helft door een doelpunt van Slimani. Daarna nam Gent de overmacht en scoorde het nog twee keer. Malinwa gaat kopje onder in de Planet Group Arena.

Ons moment

Malinwa krijgt een koude douche in Gent. Het verliest met 3-1 van de leider in de Playoffs. Toch kunnen we onze supporters niet vergeten. De afgereisde Kakkers moedigde Malinwa luidkeels aan gedurende 90 minuten. Merci Kakkers!

Feiten en inzichten

- KV Mechelen kan voor het eerst sinds 30 oktober 2016 twee Jupiler Pro League-matchen op rij winnen van KAA Gent (toen ook 2).

- KV Mechelen won in 2024 vijf van hun zes uitduels in de Jupiler Pro League, nu al één zege meer dan in hun negentien uitmatchen in 2023 (W4, G2, V13).

- KAA Gent incasseerde 34 procent van hun treffers dit seizoen in het eerste halfuur van de wedstrijd, het hoogste percentage van alle ploegen in de competitie.

- Tarik Tissoudali heeft nog één doelpunt nodig om de kaap van vijftig treffers in de Jupiler Pro League te bereiken.

Vorige confrontatie

Het vorige bezoek van Malinwa bij KAA Gent was het begin van een enorm sterke reeks van onze Kakkers. Op 19 januari trapte KV Mechelen het nieuwe jaar op gang op het veld van de toen nog KAA Gent Arena. Dankzij een knappe 1-2 overwinning pakten we de 3 punten mee naar Mechelen. Doelpuntenmakers van de avond waren Daam Foulon en Bill Antonio, voor allebei hun eerste goal in geel-rood.

Kan Malinwa deze knappe zege zaterdag nog eens overdoen in de ondertussen Planet Group Arena?